Announcements

Land Life Company haalt 6 miljoen euro op om impact te vergroten

Land Life Company haalt 6 miljoen euro op om impact te vergroten

Microsoft topman Ernst-Jan Stigter versterkt vanaf januari het bedrijf als CEO

Amsterdam, 14 oktober – Land Life Company zit in de lift. De Amsterdamse scale up heeft een investering van 6 miljoen euro opgehaald bij het Achmea Innovation Fund, duurzaam beleggingsfonds Meewind, het Grantham Environmental Trust, DOEN Participaties en een aantal informele investeerders. Land Life Company plant wereldwijd en op grote schaal bomen en maakt hiervoor gebruik van data en technologie in elke stap van het proces. Het business model is erop gericht om bedrijven en andere organisaties de mogelijkheid te geven om klimaat- en duurzaamheidsdoelstellingen te halen door natuurherstel projecten te financieren. De nieuwe investering wordt gebruikt voor de groei van het bedrijf en om technologische ontwikkelingen te versnellen.

Per 1 januari treedt Ernst-Jan Stigter aan als nieuwe CEO om het bedrijf te leiden in de volgende groeifase. 

De missie van Land Life Company is om de 2 miljard hectare aangetast land wereldwijd te helpen herstellen, onder meer door herbebossing. Om dit te realiseren worden robots, drones, kunstmatige intelligentie en monitoring technologie ingezet. Dit heeft grootschalige, transparante en succesvolle herbebossing tot gevolg op plekken die oorspronkelijk bebost waren. Land Life Company groeit hard. In 2018 werden 300,000 bomen geplant en in 2019, een miljoen. In het 2020/2021 seizoen zullen er meer dan 2 miljoen bomen worden geplant. 

“Het is geweldig om te zien dat er investeerders van het formaat van Achmea en Meewind instappen. Zij brengen unieke expertise mee. Ernst-Jan Stigter, gerenommeerd CEO van Microsoft Nederland, zal met deze kapitaalinjectie het bedrijf naar een nieuw ambitieniveau tillen in de komende jaren. Dat is fantastisch nieuws voor alle stakeholders van Land Life Company, niet in de laatste plaats de lokale gemeenschappen waar natuur wordt hersteld.”  

— Jurriaan Ruys, CEO bij Land Life Company

Impactvolle investeringen 

DOEN Participaties en Grantham Environmental Trust investeerden al eerder in Land Life Company. Nieuwe investeerder Achmea Innovation Fund neemt een significante minderheidsdeelneming in Land Life Company, en wordt hiermee de grootste externe investeerder in dit bedrijf. Fondsmanager Katharina Maass treedt toe tot de Raad van Commissarissen. 

“Land Life Company heeft een ambitieuze missie en gebruikt daarvoor nieuwe technologieën om processen continu te optimaliseren. Dit sluit goed aan bij de positieve impact die we met het Achmea Investment Fund willen stimuleren. De samenwerking met Land Life Company is bovendien waardevol omdat wij samen met hen klantproposities gaan ontwikkelen. Het afvangen van CO2 zal, in het licht van de klimaatdoelen, de komende jaren alleen nog maar belangrijker worden voor bedrijven, instellingen en individuen.”
— Katharina Maass
Bestuurswissel 

Jurriaan Ruys, oud McKinsey partner, richtte Land Life Company in 2013 op samen met oprichter van Bugaboo International, Eduard Zanen. Het bedrijf is onder zijn hoede in zeven jaar uitgegroeid tot een succesvolle scale up met herbebossingsprojecten over de hele wereld. Ernst-Jan Stigter neemt de leiding per 1 januari van hem over. Ruys blijft grootaandeelhouder en treedt toe tot de Raad van Commissarissen. 

“Ik kijk enorm uit naar deze stap om samen met het Land Life Company team een actieve en impactvolle bijdrage te leveren aan de leefbaarheid en duurzaamheid van onze planeet. Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de tech-sector wil ik de tweede helft van mijn loopbaan hier vol op inzetten en zorgen dat we technologie maximaal toepassen voor een betere wereld voor iedereen.”
— Ernst-Jan Stigter